Υακίνθου 26, Χρυσομαλλούσα
6948006401
robotics.school.mitilini@gmail.com

Η εκπαιδευτική μας ομάδα

Η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς και Καθηγητές πληροφορικής. Επιπλέον, όλοι οι εκπαιδευτικοί μας έχουν εξειδικευτεί στη διδακτική των Φυσικών Επιστημών, του S.T.E.M. και της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η ομάδα μας, ακόμα, εξελίσσεται και αναπτύσσει διαρκώς τις διδακτικές και παιδαγωγικές της μεθόδους συμμετέχοντας και παρουσιάζοντας στα επιμορφωτικά σεμινάρια της Ampersand Robotics. Παράλληλα διαθέτουμε ανοιχτή οδό επικοινωνίας με συναδέλφους σε Αθήνα, Ηράκλειο και Τρίπολη. Έτσι η εκπαιδευτική μας ομάδα καταφέρνει να είναι πάντα ενημερωμένη για τις εξελίξεις σε έναν ταχύρυθμα εξελισσόμενο διδακτικό κλάδο και να προσφέρει στους μαθητές μας μια διασκεδαστική, ολοκληρωμένη και παιδαγωγικά άρτια εκπαιδευτική εμπειρία.

Βραβεία και διακρίσεις

Ο εκπαιδευτής μελισσών

# Πρώτη πανελλήνια θέση! Απρίλιος 2021

Ένας από τους ετήσιους στόχους του εργαστηρίου μας είναι και η συμμετοχή σε περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ο μαθητής μας Δημήτρης Σαμιώτης, Β’ Δημοτικού, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Τσιτμηδέλλη Προκόπη, συμμετείχε, τον Απρίλιο του 2021, στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Aegean Robotics Competition 2021. Εκεί, τιμήθηκε με την πρώτη πανελλήνια θέση στην κατηγορία freestyle Α’ Βάθμιας! Ο μικρός Δημήτρης κατασκεύασε και προγραμμάτισε τον “εκπαιδευτή Μελισσών”, ένα ρομποτικό σύστημα όμοιο με ανθισμένο άνθος, που χρησιμοποιεί φως, ήχο και αισθητήρες ώστε να προετοιμάσει τις μικρές μέλισσες να γονιμοποιούν αποτελεσματικότερα τα φυτά. Άλλωστε όπως λέει και ο Δημήτρης “χωρίς μέλισσες δεν υπάρχει πλανήτης”.

η εκπαιδευτική μας ομάδα

# Τρίτη Πανελλήνια θέση! Απρίλιος 2019

Τον Απρίλιο του 2019, στους πρώτους μήνες λειτουργίας του εκπαιδευτικού μας εργαστηρίου, ομάδα μαθητών με υπεύθυνο εκπαιδευτή τον Τσιτμηδέλλη Προκόπη, συμμετείχε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, Aegean Robotics Competition 2019, του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα projects των μαθητών, περιλάμβαναν αρχικά, ρομποτικά συστήματα ικανά για αυτοσχεδιασμούς και παραγωγή Τέχνης. Συγκεκριμένα, η ομάδα “Γρανάζια” κατασκεύασε και προγραμμάτισε ολοκληρωμένη ρομποτική γκαλερί τέχνης. Εκεί, τα ρομπότ έπαιζαν μουσική και ζωγράφιζαν. Επιπλέον, η ομάδα “Lesvos Bots” παρουσίασε ρομποτικό σύστημα-βοηθό για την διευκόλυνση της μετακίνησης στην πόλη, ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Όλες οι ομάδες προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού στη Σάμο. Η ομάδα “Lesvos Bots” τιμήθηκε με την τρίτη Πανελλήνια θέση!

Ο εκπαιδευτής μελισσών

Ο εκπαιδευτής μελισσών

Ο μικρός Δημήτρης κατασκεύασε και προγραμμάτισε τον “εκπαιδευτή Μελισσών”, ένα ρομποτικό σύστημα όμοιο με ανθισμένο άνθος, που χρησιμοποιεί φως, ήχο και αισθητήρες ώστε να προετοιμάσει τις μικρές μέλισσες να γονιμοποιούν αποτελεσματικότερα τα φυτά. Άλλωστε όπως λέει και ο Δημήτρης “χωρίς μέλισσες δεν υπάρχει πλανήτης”.
help bot

Ο help bot

Η ομάδα του Robotics School Μυτιληνη “Lesvos Bots” κατασκεύασε και προγραμμάτισε τον Help Bot. Ο Help Bot είναι ένα “έξυπνο” ρομπότ με ανελκυστήρα που βοηθάει μέσω προγραμματισμένων διαδρομών την μετακίνηση των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες στην πόλη.

Η γκαλερί τέχνης

Η ομάδα “Γρανάζια” του Robotics School Μυτιλήνη κατασκεύασε και προγραμμάτισε ολοκληρωμένη Γκαλερί τέχνης στην οποία οι κύριοι καλλιτέχνες είναι ρομπότ. Τα ρομπότ χρησιμοποιώντας αισθητήρες κίνησεις και γυροσκόπια ζωγραφίζουν και παίζουν μουσική.